Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya rapporter om Smart specialisering i Västra Götaland

Publicerad:

Smart specialisering handlar om att värna det som bidrar stort till den regionala ekonomin. Men det handlar lika mycket om att bidra till att bredda och diversifiera det regionala näringslivet. Två nya rapporter beskriver regionala specialiseringar i Västra Götaland utifrån olika perspektiv.

Smart specialisering i Västra Götaland ska  stödja förnyelse, experimenterande och diversifiering med utgångspunkt i existerande kunskapsbaser och med hållbar utveckling som mål.

Olika perspektiv på regional specialisering

Två nya rapporter beskriver regionala specialiseringar i Västra Götaland utifrån olika perspektiv.

Den regionala arbetsdelningens anatomi – Perspektiv från yrken, branscher och funktioner av Martin Henning

Rapporten utforskar idén om att regional specialisering idag är kopplad snarare till olika funktioner i produktionslogiken av varor och tjänster, än till specifika branscher. Martin Henning kommer att berätta mer om vilken funktionell specialiseringsprofil Västra Götaland har både regionalt och lokalt.

Regionala specialiseringar och tillväxtmotorer - ett underlag för strategi om smart specialisering i Västra Götaland av Joakim Boström Elias

Rapporten studerar existerande specialiseringar och Joakim Boström Elias identifierar de delar av Västra Götalands näringsliv som uppvisar relativt stora resursansamlingar. 

Webbinarium 21 oktober

Varmt välkomna till ett webbinarium om smart specialisering i Västra Götaland som anordnas av Västra Götalandsregionen och Reväst.

Vad bör rapporternas slutsatser få för påverkan på kommande strategi för smart specialisering, en del av Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030? Det diskuterar en namnkunnig panel efter att de två rapporterna har presenterats.

Se hela programmet för webbinariet och länk till anmälan som finns på Reväst webbplats

Smart specialisering

Publicerad: