Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ökande kunskapsresultat vid VGR:s naturbruksskolor

Publicerad:
Naturbrukselever tittar på en person som använder en körsimulator

De senaste åren har snittbetygen ökat för varje år vid Västra Götalandsregionens naturbruksskolor Sötåsen, Uddetorp och Svenljunga. Från att 2017 ha legat på 14,4 så ligger nu snittbetyget på 15,1 när alla tre skolornas betyg räknas samman.

I en jämförelse med snittbetyget på naturbruksprogrammet i hela Sverige har regionens naturbruksskolor flera år i rad haft ett högre resultat. Även under 2020 har snittbetygen ökat, trots att större delen av vårterminen bestod av hemstudier.

– Både elever och personal gjorde ett fantastiskt arbete under våren där alla bidrog för att hitta lösningar på den nya situationen. Vi hade under hela våren en hög närvaro och kunde trots nya förutsättningar se fina resultat, berättar Bo Grenabo Tapper, skolchef vid Naturbruksförvaltningen.

Naturbruksskolorna sorterar inom VGR:s uppdrag för regional utveckling och regionutvecklingsnämnden. De tillhandahåller viktiga utbildningar som matchar både dagens och morgondagens behov av kompetens inom främst de gröna näringarna.

Läs nyheten från Lantbruksnytt 

Naturbruksförvaltningen

Utbildningar inom VGR


Publicerad: