Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Praktisera i Bryssel eller Göteborg?

Publicerad: Uppdaterad:

Inför vårterminen 2023 erbjuder Västra Götalandsregionen (VGR) en praktikplats i Bryssel om frågor kopplade till EU-samarbete och en praktikplats i Göteborg inom näringslivsutveckling. En chans till en spännande termin med insyn i hur viktiga samhällsfrågor hanteras på övergripande nivå!

Vi söker personer som är självgående, initiativtagande, strukturerade och flexibla som snabbt kan sätta sig in i olika typer av arbetsuppgifter, både strategiska och operativa/praktiska.

Det är viktigt att kunna uttrycka sig korrekt i tal och skrift, både på svenska och engelska. 

Praktik i Bryssel

VGR:s EU-team erbjuder en spännande praktik under vårterminen 2023 till en student på masternivå från universitet eller högskola som vill lära sig mer om hur den europeiska beslutsnivån hänger ihop med den regionala, och vad påverkansarbete innebär i praktiken.

Vi riktar oss till dig som gör en masterutbildning inom ämnen som offentlig förvaltning, statsvetenskap, europastudier, juridik eller ekonomi, och som innefattar praktik.

Läs mer om villkoren för praktikplatsen på VGR:s Brysselkontor (pdf)

VGR:s Brysselkontor

Praktik i Göteborg

Är du i slutskedet av din utbildning och intresserad av näringslivsutveckling och att få göra praktik på VGR:s näringslivsavdelning?

Under vårterminen 2023 erbjuder vi en spännande praktikplats för dig som studerar på universitet eller högskola, företrädesvis med inriktning mot ekonomi, offentlig förvaltning, statsvetenskap, eller annan relevant utbildning.

Läs mer om villkoren för praktikplatsen med placering i Göteborg (pdf)

Näringslivsavdelningen

Sista ansökningsdag

För båda praktikplatserna gäller att ansökan ska skickas in senast 23 oktober 2022. Urvalet sker löpande.

Profilbild av Anna Johansson

Anna Johansson

Regionutvecklare - Inkubatorer och Ungt entreprenörskap
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Alexandra Schafhauser

Alexandra Schafhauser

Regionutvecklare Brysselkontoret- Digitalisering, forskning & innovation och statsstöd
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-10-03 13:21