Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Regional produktionsrabatt till två filmprojekt

Produktion av LasseMaja-film i Alingsås. Foto: Gus Kage, Film i Väst

Nu är 2020 års produktionsrabatter utdelade för produktion av film eller tv-drama i Västra Götaland. De sex miljonerna från regionutvecklingsnämnden fördelas mellan två projekt, den brittiska långfilmen "Jetski" och den brittiska animerade långfilmen "Ricky Rouse has a Gun" som båda postproduceras i Västra Götaland.

Västra Götalandsregionens produktionsrabatt (VGPR) drivs tillsammans med Film i Väst. Stödet betalas ut via regionutvecklingsnämnden, men administreras av Film i Väst.

Syftet är att öka antalet internationella inspelningsprojekt, bygga ut och stärka infrastrukturen i Västra Götaland och att initiera nyetablering av produktions- eller produktionsservicebolag.

Produktionsrabatten är ett stöd till produktion av film eller tv-drama på högst 30 procent av spenderade kostnader i Västra Götaland och kan sökas av etablerade produktionsbolag inom EU.

2019 var det första året som VGPR-medel delades ut. Då gick pengarna till Irene Huss Reboot, som har spelats in i Västra Götaland under 2019 och 2020. Serien produceras av Yellowbird och samproduceras med Viaplay och Discovery i Sverige samt ZDF i Tyskland.

VGR:s notis vid regionutvecklingsnämndens beslut om produktionsstöd 2019

"Satsa på svensk filmindustri – för regional tillväxt!" - debattartikel i Dagens Samhälle från regionpolitiker över hela landet som vill se staten satsa mer.

Film i Väst

Helena Starfelt

Avdelningschef näringsliv
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-03-13 07:30