Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Så blir Västsverige den ledande regionen för omställning och kompetensutveckling

Publicerad: Uppdaterad:
Två maskinoperatörer övervakar en teknisk process med sin surfplatta.
Två maskinoperatörer övervakar en teknisk process med sin surfplatta. Teknikföretagens Bredda bilden

Nu lanserar Västsvenska Handelskammaren och Göteborgsregionens kompetensnav den första analysen av parternas förslag om ett nytt omställningssystem i den nya LAS-överenskommelsen. Förslaget kan ge helt nya möjligheter till omställning och kompetensutveckling i regionen, men då måste utbildningssystemet reformeras i grunden och samverkan på arbetsplatserna öka.

  – I Västsverige är det extra viktigt att vi är snabba på bollen. De världsledande industrier som finns här är beroende av att kunna ta teknikmässiga kliv för att stå sig i tuff global konkurrens. Jag tycker det är naturligt att vi i Västsverige tar på oss ledartröjan i frågan om omställning och kompetensutveckling, säger Johan Trouvé, vd för Västsvenska handelskammaren.

Handelskammarens pressmeddelande 2021-03-23 

Ny rapport ger förslag till insatser

Rapporten ”Så blir det nya omställningssystemet framgångsrikt – en västsvensk analys” bygger på dokumentstudier och djupintervjuer. I den definieras också ett antal konkreta förslag på insatser för att skapa förutsättningar för stort genomslag av det nya omställningssystemet. Dessa ska kommuniceras till regeringens utredare som presenterar sitt förslag på genomförande för det nya omställningssystemet den 15 maj 2021 och kommer också ligga till grund för fortsatt arbete inom Västra Götaland.

Rapporten kortversion "Så blir det nya omställningssystemet framgångsrikt" Västsvenska Handelskammaren 

Kortversion och långversion kan även laddas ner under rubriken relaterad media(vastsvenskahandelskammaren.se),

Göteborgsregionens kompetensnav

Göteborgsregionens kompetensnav är ett samarbete som består av Göteborgsregionen, Västsvenska handelskammaren, Business Region Göteborg, Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen.

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-12-01 08:56