Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Strömstad hårt drabbat av pandemin – får hjälp att starta om

Publicerad:
Flygbild över Strömstad
Fotograf: Michael Skärström

Norrmännens köpkraft har länge varit bränslet i Strömstad. Sedan kom covid-19-pandemin med en stängd gräns och en våg av varsel. Nu får kommunen hjälp att ställa om och satsa på nya näringar.

Som enda kommun i landet har Strömstad fått 3,5 miljoner kronor i omställningsstöd av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen (VGR). Pengarna har gått till att starta ett omställningskontor. Satsningen görs i samverkan mellan Strömstads kommun, Västra Götalandsregionen, andra myndigheter, näringsliv och lokala intressentföreningar

Vägledning för företag och enskilda

Nyligen flyttade omställningskontoret in i före detta sjukhusbyggnaden, Pilen 5. Lokalen har anpassats till kontor för att samla ett antal medarbetare med uppdrag att öka sysselsättningen och bidra till att utveckla och bredda näringslivet i norra Bohuslän och Strömstad.

VGRfokus artikel om Strömstad och stödet med anledning av pandemin

Norsk gränshandel innan pandemin - omsatte 28 miljarder

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Maria Nordh

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-05-05 10:07