Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Summering av varsel i mars och början på april

Publicerad:

Antal varsel under mars uppgick till 42 400 i Sverige och det är en dubblering av tidigare rekordnivåer under 90-talskris och finanskris 2008, för en enskild månad. I Västra Götaland uppgick antal varsel till 7 000.

Flest varsel under mars kom inom Hotell- och restaurangbranschen följt av Uthyrning, fastighetsservice, resetjänster med mera, samt Transport och magasinering.

Under de första dagarna i april har flest varsel lagts inom Handeln samt inom Kultur, nöje och fritid men det har även fortsatt komma fler varsel inom Hotell- och restaurang.

Varsel hittills i april

Totalt har det på tre dagar i april lagts 7 100 varsel i Sverige, vilket är nästan dubbelt så många varsel som det kom totalt under hela april förra året (3 700).

I Västra Götaland har det under de första dagarna i april lagts 1 440 varsel vilket kan jämföras med 840 varsel totalt under april förra året.

Det är viktigt att komma ihåg att alla varsel leder inte nödvändigtvis till uppsägningar.

Interaktiv varselrapport

Arbetslöshet i Västra Götaland

Arbetslösheten i Västra Götaland ökade under vecka 14 (30/3 - 5/4) med 2 800 personer, vilket kan jämföras med ca 900 veckan innan och 400 veckan innan dess. Totalt är nu 61 300 personer i Västra Götaland öppet arbetslösa eller i program.

Arbetsmarknadsstatistik

VGR:s information om effekterna av covid-19 för näringslivet

Profilbild av Katarina Ahlin

Katarina Ahlin

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: