Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tillsammans för en ledande life science-nation

Fotograf: Regeringskansliet

Life science-strategin för bättre hälsa och stärkt konkurrenskraft firar två år! Den 17 januari är det dags för 2022 års nationella life science-konferens där vi tillsammans kommer att uppmärksamma och accelerera arbetet i Sverige för att uppnå målet att vara en ledande life science-nation.

Den 17 januari är det åter dags att uppmärksamma och accelerera arbetet i Sverige genom en nationell konferens. Denna gång är det Regeringskansliet, Västra Götalandsregionen och den västsvenska klusterorganisationen Health Innovation West som står som årets värdar. Ann-Sofi Lodin, regiondirektör och Jenni Nordborg, nationell life science-samordnare inleder konferensen.Den 17 januari är det åter dags att uppmärksamma och accelerera arbetet i Sverige genom en nationell konferens. Denna gång är det Regeringskansliet, Västra Götalandsregionen och den västsvenska klusterorganisationen Health Innovation West som står som årets värdar. Ann-Sofi Lodin, regiondirektör och Jenni Nordborg, nationell life science-samordnare inleder konferensen.

Konferensen fokuserar på konkreta resultat och effekter av de insatser som görs runt om i landet, både inom regionerna och i samverkan med näringslivet, där forsknings- och innovationspropositionen, internationellt utifrånperspektiv, workshops, regional implementering, samt framtidsspaningar och en ansats för det som behöver uppnås i nästa steg.

Från Västsverige deltar bland andra:

  • Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör Sahlgrenska universitetssjukhuset
  • Kristina Jonäng, ordförande regionutvecklingsnämnden Västra Götalandsregionen
  • Stefan Bengtsson, rektor, Chalmers tekniska högskola,
  • Mattias Perjos, vd, Getinge
  • Anders Persson, Executive Director Strategy & Ecosystem Innovation, AstraZeneca

Konferensen riktar sig till alla som arbetar med forsknings-, utvecklings-, och innovationsarbete samt med samverkansfrågor kopplat till akademi och näringsliv.

Tid: Den 17 januari 2022, kl.12.30–16.15

Plats: Digital konferens

Program finns här

Anmäl er här

VGR:s plan för life science

Jenny Almkvist

Regionutvecklare - life science
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-01-10 15:09