Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utökat stöd till kulturföretag med anledning av covid-19

Publicerad: Uppdaterad:

Covid-19 har slagit hårt mot flera kulturföretag i Västra Götaland, som förlorar inkomster och arbetstillfällen. Västra Götalandsregionen förstärker därför utlysningen till kulturella och kreativa näringar med ytterligare 4,5 miljoner kronor. Pengarna har fördelats till 13 organisationer som kommer att genomföra projekt med fokus på företags- och kompetensutveckling. De förväntas genom sina insatser att nå uppemot 500 företag och över 1000 individer.

– Kulturella och kreativa näringar har stor betydelse för både näringslivet och samhället i stort. KKN-företag bidrar förutom till tillväxt och sysselsättning också till ett attraktivt och spännande Västra Götaland för både boende och besökare, säger Kristina Jonäng (C), ordförande regionutvecklingsnämnden Västra Götalandsregionen. 

– Det är fantastiskt att det trots de stora utmaningarna finns ett skapande och vi vill medverka till att stötta de kreativa och kulturella näringarna. Den kulturella infrastrukturen består av många olika led: upphovsmän, arrangörer, artister, lokalhållare och marknadsförare med flera är alla del av kulturen. Corona har påvisat vikten av att allting hänger ihop för ett levande kulturliv, säger Conny Brännberg, (KD), ordförande kulturnämnden.

Till Västra Götalandsregionens pressmeddelande

Läs mer om programmet för Kulturella och kreativa näringar

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: