Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utvecklingscheckar för forskningsprojekt i åtta företag

Publicerad:
Banner Fou-kort till mindre SME

Det var rekordstort intresse för vårens utlysning av Västra Götalandsregionens FoU-kort. Sexton ansökningar kom in och åtta kunde beviljas. De åtta beviljade ansökningarna har stor spridning, från Gullspång till Göteborg och från branscher som läkemedel, livsmedel, transport, lager och så kallad ”ed-tech”.

En tydlig trend bland ansökningar är att många handlar om AI för beslutsstöd. Flera av de beviljade ansökningarna handlar också om att producera mer hållbara material.

FoU-kortet ska ge ny kunskap

FoU-kortet är Västra Götalandsregionens erbjudande för forskningsprojekt i företag som ska leda till ny kunskap och kompetens för att utveckla produkter, processer och tjänster. Företag kan beviljas upp till 700 000 kronor för att samverka med extern forskningskompetens från lärosäten och institut.

Att satsa på långsiktig utvecklingskraft är av största strategiska vikt för västsvenska företag, inte minst i tider av ekonomisk osäkerhet, vilket gör intresset för FoU-kortet extra roligt.

Beviljade ansökningar våren 2020

 
  • Jakobsdals Charkuteri AB i samarbete med RISE
  • Captario AB i samarbete med Fraunhofer-Chalmers Centrum
  • Provexa AB i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola (bland annat SIO Grafen) och RISE
  • Partex Marking System AB i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola och RISE
  • Berlex i Kungälv AB i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola
  • Promosoft AB i samarbete med Lunds universitet och Chalmers Tekniska Högskola
  • Light Energy Saving Sweden AB i samarbete med Chalmers Industriteknik
  • Strawbees AB i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola och RISE
 
Flera av forskningsprojekten har kommit till stånd genom projektet Industriell Dynamik som mäklar samarbeten mellan industriföretag och akademi. Chalmers industriteknik är projektledande part för flera av projekten där forskningskompetens från Chalmers Tekniska Högskola ingår.
 
Fou-kortet
 
Läs mer om företag haft nytta av FoU-korten och andra stöd
 
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: