Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Varselstatistik hittills i april

Antal varsel är fortsatt höga även in i april. Under de första tio dagarna av april varslades 13 700 personer i Sverige att jämföra med 3 700 under hela april förra året.

I Västra Götaland har 2 200 personer varslats hittills efter halva april, vilket nästan är tre gånger fler än som varslades under hela april månad 2019.

Tre branscher har flest varsel

Fortsatt är det flest varsel inom Hotell- och restaurang (17,4 procent av totalt antal varsel i Sverige) men antalet varsel är nästan lika högt i Handeln samt Kultur, nöjes- och fritidsbranschen (17,0 respektive 16,7 procent).

Även i tillverkningsbranschen är varselnivåerna höga. Hittills i april har 13,4 procent av alla varsel i Sverige lagts inom branschen vilket är mer än en fördubbling av andelen för branschen i mars som var 5,8 procent.

Interaktiv varselstatistik

Arbetsmarknadsläget: https://www.vgregion.se/arbetsmarknad

VGR:s information om effekterna av covid-19 för näringslivet

Profilbild av Katarina Ahlin

Katarina Ahlin

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-04-15 14:01