Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Varslen redan lika många som hela förra året

Publicerad: Uppdaterad:

Antal varsel fortsätter att öka snabbt i landet. Med några dagar kvar av mars månad uppgår antalet varslade i Västra Götaland hittills till nästan 6 000 personer. Det är ungefär lika många som det totala antalet under hela förra året.

I Sverige har antal varsel vida överstigit tidigare rekordnivåer under 90-talskris och finanskris för en enskild månad. Hittills i mars har 36 800 personer varslats i Sverige. Som mest under 90-tals krisen varslades 22 000 under en och samma månad.

Flest varsel inom hotell- och restaurangnäringen

Det är fortfarande inom Hotell- och restaurangverksamheten som flest personer har varslats, ungefär en tredjedel av alla varsel finns inom den branschen. Flera stora hotellkedjor som Scandic och Nordic choice hotels meddelade redan tidigt att de varslade personal, men senaste veckorna har även flera enskilda hotell bland annat flera i Strömstad och Tanum aviserat om varsel och permitteringar.

Näst flest varsel finns inom uthyrning, fastighetsservice, resetjänster och liknande. I Västra Götaland har bland annat bemanningsföretaget Lernia meddelat att de tänker varsla nära 700 personer.

Interaktiv varselrapport

Varsel i Västra Götaland, notis 2020-03-24 

VGR:s information om effekterna av covid-19 för näringslivet

Profilbild av Katarina Ahlin

Katarina Ahlin

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: