Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen hjälper den västsvenska besöksnäringen att kompetensutveckla och behålla anställda

Publicerad: Uppdaterad:
Två personer vid receptionsdisk med en person vid kassan

Som ett sätt att hjälpa den västsvenska besöksnäringen genom pandemin startar Turistrådet Västsverige den 19 januari en nio veckor webbaserad deltidsutbildning där deltagarna får 70% av lönekostnaderna finansierade under utbildningstiden. Utbildningen ska bidra till att företagen utvecklas och förbereda dem för tiden efter pandemin.

Under hösten 2020 har besöksnäringen drabbats extremt hårt av restriktionerna i och med den andra vågen av covid -19 och läget är nu akut.

Västra Götalandsregionen satsar cirka 5 miljoner kronor på en nio veckors webbaserad utbildning där deltagare får 70% av lönekostnaderna finansierade under utbildningstiden. Utbildningen riktar sig till privata besöksnäringsföretag i Västsverige. Programmet är en kombination av självstudier och webbaserade föreläsningar om hållbarhet, värdskap, marknadsföring, digitalisering med mera.

- Turistrådet Västsverige har ställt om resurser för att kunna rikta hjälpen mot en bransch i kris. Vi hoppas med gemensamma krafter kunna lindra effekterna något och samtidigt bidra till kompetensutveckling och företagsutveckling på lång sikt, säger Kristina Jonäng, ordförande regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen.

Pressmeddelande från Västra Götalandsregionen

Helena Starfelt

Avdelningschef näringsliv
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-12-18 15:57