Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västsverige storsatsar för hållbar omställning

Publicerad:
Skylt om plats för elbilsladdning

Coronakrisen har ställt oss inför mycket stora utmaningar på både kort och lång sikt. Parallellt med att vi parerar de omedelbara effekterna för både företag och anställda måste vi blicka framåt. Västsverige investerar nu för att accelerera omställningen mot en hållbar industri- och kunskapsregion och för att ta oss snabbare ur krisen, skriver bland andra Johnny Magnusson (M) och Helen Eliasson (S), regionstyrelsen Västra Götalandsregionen i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

Även före pandemin fanns allvarliga problem. Klimatförändringar, kompetensbrist och ojämlikhet är bara några exempel. Istället för att försöka återskapa det som var, behövs en samling kring vad som kan bli. Inom följande områden satsar nu Västsverige resurser för att accelerera omställningen. Men det krävs också ökade insatser från nationell nivå i närmare samarbete med region och kommuner.

VGR:s främsta politiker initierade artikeln i GP och står som undertecknare tillsammans med merparten av Västsveriges näringslivsföreträdare, arbetsmarknadens parter samt akademin i Västra Götaland.

Debattartikel "Västsverige satsar för hållbar omställning"


Publicerad: