Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR med i expertkommitté som ska kvalitetssäkra Lån för Social Hållbarhet

Publicerad:

Kommuninvest har skapat en ny expertkommitté för social hållbarhet som ska granska låneansökningar för Lån för Social Hållbarhet. Västra Götalandsregionen är en av de organisationer som representeras i kommittén.

Kommittén är en del i Kommuninvest arbete att utveckla Lån för Social Hållbarhet som ska kunna användas av kommuner och regioner samt deras bolag. Syftet är att främja investeringar för ett socialt hållbart samhälle. Projektet är nu i en pilotfas men om det ger goda resultat är ambitionen att lånen ska göras tillgängliga för alla Kommuninvests medlemmar däribland Västra Götalandsregionen.

Kommitténs uppgift är att granska och godkänna sociala investeringar och insatser som är berättigade att lånefinansieras inom ramen för lån för social hållbarhet. Ansökningar kan beviljas inom tre kategorier: boende och boendemiljöer, trygghet, säkerhet och tillgänglighet samt hälsa, idrott, utbildning och kultur. Det kan handla om investering i form av nybyggnation, renovering, förvärv eller refinansiering av bostadsfastigheter och/eller bostadsmiljöer.  Det kan också vara byggnation av idrottshallar, bibliotek, lokaler för kulturaktiviteter, cykelstråk eller utveckling av infrastruktur för att stärka sociala sammanhang. 

Shirin Bartholdsson, regionutvecklare på Västra Götalandsregionen, är en av åtta experter med kompetens inom det sociala området som ingår i kommittén.

- Jag ser fram emot att vara en del av och bidra till kommitténs arbete. Det är en spännande sammansättning av olika kompetenser och jag tror verkligen på detta som ett sätt att bygga ett mer hållbart samhälle. Det handlar om att integrera social hållbarhet och folkhälsoperspektiv i samhällsplaneringen och i kommuners och regioners fysiska investeringar, säger Shirin Bartholdsson.

Mer om kommittén finns att läsa i Kommuninvest pressmeddelande 2020-08-20


Publicerad: