Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vinnare av Unga Landsbygdspriset i Väst 2020

Publicerad: Uppdaterad:
De två vinnarna av årets Unga Landsbygdspris med diplomet de fått av ordföranden i miljönämnden
Unga Landsbygdspriset i Väst vinnare 2020 Filip Larsson och Sara Runsten, Stekosterian i Skara, med Kristina Jonäng, ordförande regionutvecklingsnämnden.

Nu har Västra Götalandsregionens pris Unga Landsbygdspriset i Väst 2020 delats ut till det första företaget av två, Stekosterian i Skara som drivs av Filip Larsson och Sara Runsten. Deras tips för framgång till andra unga entreprenörer är att det är bara att köra. "Gör först och tänk sen!"

Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd utsåg den 14 maj de båda vinnarna av Unga Landsbygdspriset i Väst. Diplomcheck och blommor delades ut av Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden. Medverkade gjorde även Lars Berg (C), kommunstyrelsen i Skara.

Filip och Sara vill lämna som budskap till andra unga entreprenörer: ”Gör först, tänk sen! Det är bara att köra." För prispengarna ska de fortsätta utveckla sin företagsprofil, och kanske skaffa en badtunna gjord av en gammal mjölktank!

Juryns motivering

Årets pristagare är nominerade för tredje gången i rad och har år efter år visat på utveckling i sitt företagande. Filip och Sara startade sin verksamhet med en vision om en ny produkt, en ekologisk och svensk motsvarighet till halloumi.

Från en matvagn, till eget mejeri, till att leverera till kända restauranger, har Filip och Sara nu lyckats sälja in sin produkt till dagligvaruhandel. Pristagarna var tidiga i branschen med sin idé och efterfrågan har ökat enormt vilket har gjort det möjligt att bygga ut och anställa.

Filip och Sara brinner för fler arbetstillfällen i en levande landsbygd. De värnar om sin småskalighet och vill skapa samhällsnytta genom att som små aktörer vara förebilder och erbjuda marknaden fler alternativ.

Årets pristagare tänker på alla aspekter av hållbarhet i sitt företagande, bidrar till innovation på landsbygden samt inspirerar andra unga. Filip och Sara tar ställning för svenskproducerade och miljövänliga livsmedel med sin produkt – Hokus Pokus Filliostus!

Håll utsikt i nästa vecka efter den andra mottagaren av Unga Landsbygdspriset i Väst 2020!

Topplistan inför Unga Landsbygdspriset 2020

Unga Landsbygdspriset i Väst


Publicerad: