Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Framtid Västra Götaland 2017

.

Framtid Västra Götaland 2017 hölls 5 december på temat "Hållbar stadsutveckling och hållbar landsbygdsutveckling - var mötas de två?". En fullsatt sal, skarpa intellekt och intensiva diskussioner under ett mättat program som kan sammanfattas med att samspelet mellan stad och land är avgörande för en hållbar utveckling i hela Sverige.

En sammanfattning om dagen:

Summering och dokumentation

Ett kort referat: Samspelet stad-land är avgörande för en hållbar utveckling i hela Sverige

Under förmiddagen diskuterades hur och om vi kan nå en hållbar regional utveckling för alla kommuner i Västra Götaland.  Till vår hjälp hade vi experter och debattörer som vågar utmana. Andra inspirerade oss med nya arbetssätt och konkreta verktyg.
Framtidens goda stad - Den urbana utvecklingens drivkrafter och konsekvenser - Sveriges utveckling utifrån ett stad- och landperspektiv 


Moa Björnson, utvecklingsledare som flyttade från Malmö till det lilla fiskesamhället i Nordnorge, och som där stod för utmaningen att behålla servicen på en avlägsen plats. 
Traena - utveckling långt till havs


Po Tidholm, uppmärksammad med SVT:s dokumentär "Resten av Sverige" reflekterade över regionalpolitikens utveckling och diskuterade och utmanade det politiska svängrummet med Lina Bjerke, nationalekonom och bloggare.


Gamla utmaningar och nya strategier

Nedslag från olika delar av Västra Götaland se filmer som fångat upp några av de utmaningar som finns i att skapa samspel mellan stad, land och mellanland:

Sex valbara seminarier för fördjupning

Under eftermiddagen fanns möjlighet att fördjupa sig i ett av sex valbara seminarier på varierande teman, och ta del av en palett av miniseminarier. Dokumentation hittar du på respektive seminariums sida. 

Dagen avslutades med hållbart ledarskap

.

Framtid Västra Götaland 2017 avslutades med en inspirationsföreläsning av Göran Carstedt, företagsledare och entreprenör, och en panel mellan kommuner och region med ledarskapet i fokus. För att Västra Götaland ska utvecklas både i stad och land krävs ett modigt ledarskap!

Senast uppdaterad: 2018-02-12 08:48