Praktik på VGR:s Brysselkontor

EU-medlemmarnas flaggor utanför EU-byggnad i Bryssel

VGR:s EU-team erbjuder varje termin praktik till studenter från universitet och högskola. Nu söker vi en praktikant för våren 2024 med placering på VGR:s Brysselkontor. Vi riktar oss till mastersstudenter inom ämnena offentlig förvaltning, statsvetenskap och europakunskap men även andra relevanta utbildningar.

EU-teamet tillhör VGR:s avdelning näringsliv och innovation som ska bidra till att skapa ett livskraftigt och hållbart näringsliv i Västra Götaland. Teamet har fokus på europeiska samarbeten, EU:s fonder inom sammanhållningspolitiken och påverkansarbete. Vårt uppdrag är bland annat att:

  • ansvara för och stötta genomförandet av olika EU-program
  • samordna VGR:s medlemskap och deltagande i europeiska regionorganisationer
  • intresse- och omvärldsbevakning, påverkansarbete och profilering i EU.

Vem söker vi?

Vi söker dig som studerar på masternivå och vill lära dig mer om hur den europeiska beslutsnivån hänger ihop med den regionala och vad påverkansarbete innebär i praktiken. Vi förväntar oss att du är intresserad av EU och VGR:s arbete med regional utveckling.

Du är självgående, initiativtagande, strukturerad, flexibel och kan snabbt sätta dig in i olika typer av uppgifter och har lätt för att skapa nya kontakter. Du kan uttrycka dig korrekt och koncist i tal och skrift, både på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. 

Arbetsuppgifter

Praktiken är placerad på VGR:s kontor i Bryssel. Praktikanten deltar i Brysselkontorets och avdelningens löpande verksamhet och får på så sätt god inblick i VGR:s uppdrag både i Sverige och i EU. Uppgifterna är varierande och formas efter verksamhetens behov. De består bland annat av:

  • omvärldsbevakning av EU-processer
  • kommunikation och strategiskt nätverkande
  • framtagning av analyser och underlag
  • organisering av möten och konferenser
  • deltagande i och avrapportering från möten och seminarier
  • mottagande av studiebesök
  • påverkansarbete i linje med den regionala utvecklingsstrategin för Västra Götaland - VG2030

Så här ansöker du

Namnge mejlet och de bifogade filerna "Efternamn Förnamn CV/PB", och i PDF-format. Motivera gärna varför du vill göra praktik hos oss. Notera att praktikperioden ska utgöra en del av dina studier och motsvara en termin (20 veckor) samt att vi ger förtur till sökande på masternivå. 

Skicka din ansökan till Emmi Remes, emmi.remes@vgregion.se

Ansök senast den senast den 3:e november.

Mer information om vårt arbete finns på www.vgregion.se/eu

Frågor?

Har du frågor om vad en praktikplats hos oss innebär, kan du kontakta:

Linn Henriksson

Regionutvecklare - Teamledare, sekreterare Strukturfondspartnerskapet Västsverige

Telefonnummer

Christine Hollner

Regionutvecklare

Telefonnummer