Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hur skapar vi hållbar mobilitet för människor och varor i stad och landsbygd?

Hur skapar vi hållbar mobilitet i stad och på landsbygd för människor och varor? Hur kan vi utveckla våra stationssamhällen? Följ med på en resa i Västra Götaland och möt personer som har erfarenhet från mobilitet i olika typer av orter.

Vad är det viktigaste aktörer i Västra Götaland ska tänka på/göra vad gäller hållbar mobilitet? Ordmoln.

Alla människor behöver ta sig. Till skolan eller jobbet, till fritidsaktiviteter och vänner. Vi behöver också mat och andra varor, som då måste transporteras på olika sätt. Allt detta behöver ske på ett hållbart sätt. I Västra Götalands ojämna geografi behövs flera olika lösningar för detta. Följ med oss på en resa!

Inledningsvis kommer Ulrika Bokeberg, avdelningschef kollektivtrafik på Västra Götalandsregionen att beskriva vad Västra Götalandsregionen vill och hur de gör. Hur skapar vi hållbar mobilitet för att nå visionen om det goda livet?

Maja Söderberg, initiativtagare Mobilsamåkning i Tolg kommer att dela med sig av erfarenheter av vad som händer när man med ett klick kan samordna sin resa med en eller flera andra i byn. Gemenskapen i byn ökar och människor sparar pengar genom att göra nytta för miljön.

Vilka utmaningar och möjligheter som är förenade med hållbar mobilitet kommer Anders Roth vid IVL att belysa. Anders bjuder på ett helikopterperspektiv på dessa frågor som hjälper oss att sedan utforska hur detta skall bli möjligt i Västra Götaland.

Efter dessa inledningar kommer vi tillsammans att ge oss ut på en resa i Västra Götalands ojämna geografi. Tillsammans utforskar vi hur hållbarhet ser ut idag, och hur vi vill att den ska se ut i morgon. Hur skapar vi tillgänglighet för alla på ett hållbart sätt? Hur gör vi Västra Götaland till ett föredöme för gott samspel mellan stad och land?

Dokumentation från workshop om hållbar mobilitet

 

 

 


Senast uppdaterad: 2017-10-18 11:22