Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Den västsvenska SOM-rapporten

Den årliga västsvenska SOM-undersökningen bygger på en enkätundersökning som varje höst skickas ut till 6 000 personer i Västra Götaland.

I SOM-rapporten (SOM står för samhälle opinion medier) samlas artiklar från forskare från Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som använt sig av svaren från enkäten. 

Undersökningen bygger främst på att samma frågor ställs för att forskarna ska kunna följa förändringar i invånarnas syn på olika saker, men vissa kan justeras eller nya frågor tillkommer. Varje rapport har ett tema. 

Västra Götalandsregionen stödjer arbetet genom ett samarbetsavtal med SOM-instiutet för att det är viktigt att ha kunskap om hur invånarna ser på sina liv, på samhället och på VGR:s service.

Läs mer om SOM-rapporten

Boken presenteras vid det årliga västsvenska SOM-seminariet på Göteborgs universitet, och finns därefter att läsa på webben.

SOM-institutet

Avdelning Data &Analys, Västra Götalandsregionen

Senast uppdaterad: 2020-08-13 15:01