Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Pressträff Konjunkturbarometer för Västra Götaland 2018

Konjunkturutvecklingen i Västra Götaland har stadigt pekat uppåt de senaste åren. Den har inte minst gynnat det västsvenska näringslivet, med bland annat fordonsindustrin och byggsektorn som draglok. Hur ser företagarna på framtiden nu, efter ett ganska turbulent världsläge och med höstens valutgång i Sverige?

Vi kan avslöja att höstens rapport visar ett något svagare konjunkturläge, där brist på arbetskraft är ett av orosmolnen. Många företag menar att en fortsatt expansion hämmas av ett bristfälligt arbetskraftsutbud. Vilka förväntningar har de västsvenska företagarna på den fortsatta utvecklingen inom respektive bransch? Oroar sig företagen för en ökad protektionism och en därav följande minskad internationell efterfrågan?

Tid: Fredag 23 november 2018, klockan 10-11

Plats: Regionens Hus Södra Hamngatan 37-41, plan 2; Göteborg

Medverkande

  • Joacim Waara, regionutvecklare och ekonomie doktor, Västra Götalandsregionen
  • Jenny Lunneborg, analytiker SCB

Konjunkturrapporten i sin helhet och ett pressmeddelande släpps i samband med presentationen. Pressträffen spelas in och läggs sedan upp på VGR:s konto på YouTube.

Inbjudan till pressträff

Till föregående Konjunkturbarometer Västra Götaland våren 2018

Joacim Waara

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Koncernavdelning data och analys, Samhällsanalys

Camilla Lundén

Kommunikatör
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-03-27 15:23