Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Trämanufaktur - tillverka i trä får sju miljoner från EU

I dag blev det klart att EU, genom Tillväxtverket, beviljar sju miljoner kronor i stöd till projektet Trämanufaktur – tillverka i trä. Det är en satsning på totalt 19 miljoner kronor för att skapa en testmiljö och ett utvecklingscentrum för industriell trätillverkning i Västra Götaland.

Stödet från EU:s regionala strukturfond som nu har beviljats uppgår till drygt sju miljoner kronor. En lika stor summa beslutade Västra Götalandsregionen att bidra med för ett par veckor sedan och så här sade Birgitta Losman, ordförande i Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd, efter beskedet:

- Västra Götaland har en viktig resurs i skogen. Det känns angeläget att stötta en industriell utveckling som vidareförädlar denna möjlighet! Det är också bra att involvera företag och utvecklingsaktörer i hela Västra Götaland i tider av mycket nybyggande, både här och i andra regioner.

Bred samverkan

Cirka 20 partner ingår i samverkan, och övriga bidrar med fem miljoner kronor. 

- Det är öppet för fler företag att delta, så är man intresserad är det bara att kontakta oss, säger Peter Eriksson, Innovatum Projektarena, som är projektledare för Trämanufaktur - tillverka i trä.

Tula Ekengren

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-09-10 12:42