Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Turism

Vår vision är att Västra Götaland ska vara Skandinaviens mest besökta, uppskattade och inkomstbringande turismregion. VGR står bakom satsningar på besöksnäring och besöksmål.

Västra Götalandsregionen stödjer besöksnäringen på flera sätt. En rad besöksmål i Västra Götaland inom bland annat inom kulturområdet, ägs eller drivs med stöd av VGR.

Alla verksamheter- förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen

Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Bolagets uppdrag är att utveckla och marknadsföra Västsverige (Västra Götalands län) som destination. De har information till dig som är verksam inom eller vill veta mer om turismnäringen.

Turistrådet Västsverige

Stöd till näringslivet

Besöksnäringen är en viktig sektor i näringslivet i Västra Götaland. VGR erbjuder kostnadsfri rådgivning och kompetensutveckling men fördelar också utvecklingskapital som kan göra det möjligt för dig som vill utveckla en idé eller starta företag.

Läs mer om stöd och rådgivning.

Maritima klustret, Fokusområde maritim turism

Profilbild av Andreas Catoni

Andreas Catoni

Regionutvecklare - Teamledare, Film i Väst, Turistrådet, kontakt Sjuhärad
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Lisa Lundin

Lisa Lundin

Regionutvecklare - Besöksnäring, kulturella & kreativa näringar, platsutveckling, kontakt Fyrbodal
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-07-04 13:48