Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mode och inredning

Lampor av jeanssömmar gjorda av SKRYTA i Studio Re:design. Foto: Lennart Sjöberg

I Västra Götaland finns hjärtat av Sveriges textilindustri och framgångsrika företag inom inredning för offentlig miljö i textil- och möbelbranschen. Här finns professionell kompetens på högsta nivå men också det engagemang som krävs för att skapa en Västsvensk cirkulär arena för utveckling av nya designmetoder, tekniker och affärsmodeller.

Cirkulärt mode och hållbara miljöer

Vill du vara med i förändringen till en hållbar mode- och inredningsbransch? I Västra Götaland utvecklar vi en innovativ, cirkulär arena inom textil- och möbelbranschen där vi skapar produkter som är gjorda för att uppdateras i ett cirkulärt system och samtidigt fasar ut giftiga ämnen. Vi ökar utbudet av hållbara produkter, men skapar också efterfrågan genom kompetensutveckling och medvetna inköp hos kunder. Vi sätter fokus på att:

  • skapa framtidens design inom mode och inredning
  • utveckla en professionell bransch för cirkulära tjänster inom mode och möbler. 
  • öka kunskapen och utvecklingen av hållbara offentliga miljöer
  • stimulera en hållbar handel och offentlig upphandling 

Hållbara miljöer

Attraktiva och funktionella arbetsplatser är viktigt för att vi ska trivas på jobbet. För att få hållbara miljöer förenas estetik med ekologi, etik och ekonomi. Se VGR:s satsningar.

Gröna listan

Gröna listan är Västra Götalandsregionens databas för möbler som uppfyller höga miljökrav.

Birgitta Nilsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Ansvarig för Cirkulärt mode och hållbara miljöer

Senast uppdaterad: 2022-07-27 06:37