Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Life science

Västra Götaland ska vara en attraktiv och internationellt konkurrenskraftig region inom life science med hög sysselsättning, stark forskning och en innovativ hälso- och sjukvårdsorganisation till nytta för patienter och medborgare.

Missade du Life Science konferensen 17 januari där VGR var medvärd tillsammans med Regeringskansliet? Nu kan du se de filmade inslagen i efterhand.

Det dubbla uppdraget inom kring life science handlar både om strategiska satsningar drivna av Västra Götalandsregionens egna verksamhet inom  hälso- och sjukvård, och om projektfinansiering inom regional utveckling för externa aktörer att söka.

Västra Götalandsregionens program för life science 2017-2020

Regional plan antagen av RS i juni 2021 för att bidra till att uppfylla den nationella strategin för life science till 2024

Ny regional utvecklingsstrategi

En ny regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland för perioden 2021-2030 antogs i februari. Den började gälla 1 mars 2021 och är styrande, tillsammans med respektive nämnds detaljbudget, för hur regionala utvecklingsmedel fördelas.

Det pågår ett utvecklingsarbete inom VGR för att ta fram planer/program som ska stötta ett genomförande i linje med den nya strategins mål och prioriteringar. Under tiden går det att söka projektstöd precis som vanligt, för projekt som bidrar till någon av strategins fyra långsiktiga prioriteringar och/eller fyra kraftsamlingar.

Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030

Mål

Västra Götalandsregionens program för life science 2017-2020 ska bidra till:

  • ökad sysselsättning i branschen med fokus på tillväxt och innovation i små och medelstora företag
  • ökad innovationskraft i hälso- och sjukvården i Västra Götaland som möjliggör samverkan med forskare och företag och bidrar till att nya lösningar kan implementeras i vården till nytta för patienter och medborgare
  • att Västra Götaland stärker sin position som attraktiv region med starka forsknings- och innovationsmiljöer som lockar kompetens och kapital

Insatsområden

Västra Götalandsregionens program för life science 2017-2020 är indelat i tre insatsområden för hur projekt och satsningar sorteras:

  1. Innovation och företagstillväxt
  2. Infrastruktur för FoI inom hälso- och sjukvården
  3. FoU i samverkan

Sök och rapportera projektstöd

Här hittar du information om hur du söker projektstöd inom regional utveckling, vilka krav som finns på rapportering samt vilka blanketter som ska användas.

Jenny Almkvist

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-02-16 15:09