Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbara maritima näringar

Foto: GORAN ASSNER/VIEW +709-932266

Blå tillväxt handlar om att se havet som resurs. Västra Götalandsregionen stödjer satsningar på konkurrenskraftiga, innovativa och hållbara maritima näringar som kan bidra till ökad sysselsättning, minskad miljöbelastning och en attraktiv livsmiljö.

Det maritima handlingsprogrammet bygger på Maritim Strategi för Västra Götaland som antogs av regionfullmäktige i Västra Götaland 2015. Vänern och Vättern omfattas av den maritima strategin och handlingsprogrammet. 

Västra Götalandsregionens handlingsprogram för hållbara maritima näringar 2016-2019

Mål

  1. Behålla och utveckla maritim kompetens och konkurrenskraft
  2. Samarbeta över sektors- och branschgränser
  3. Samverka i långsiktiga partnerskap med deltagande från näringslivet, akademi, och institut samt offentliga aktörer inklusive kommuner och statliga myndigheter
  4. Påverka och interagera med den nationella, europeiska och internationella agendan på maritima området

Insatsområden

  • Havsförvaltning
  • Maritima operationer och teknologier
  • Marina livsmedel
  • Maritim turism
  • Marin energi
  • Marin bioteknik

Det västsvenska Maritima klustret är en central plattform för Västra Götalandsregionens utvecklingsarbete inom det maritima området och klustrets målsättning återspeglas i handlingsprogrammet.

Sök och rapportera projektstöd

Här hittar du information om hur du söker projektstöd inom regional utveckling, vilka krav som finns på rapportering samt vilka blanketter som ska användas.

Jessica Hjerpe Olausson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2017-03-08 14:04