Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Life science

Västra Götaland ska vara en attraktiv och internationellt konkurrenskraftig region inom life science med hög sysselsättning, stark forskning och en innovativ hälso- och sjukvårdsorganisation till nytta för patienter och medborgare.

Det dubbla uppdraget inom kring life science handlar både om strategiska satsningar drivna av Västra Götalandsregionens egna verksamhet inom  hälso- och sjukvård, och om projektfinansiering inom regional utveckling för externa aktörer att söka.

Västra Götalandsregionens program för life science 2017-2020

Mål

Västra Götalandsregionens program för life science 2017-2020 ska bidra till:

  • ökad sysselsättning i branschen med fokus på tillväxt och innovation i små och medelstora företag
  • ökad innovationskraft i hälso- och sjukvården i Västra Götaland som möjliggör samverkan med forskare och företag och bidrar till att nya lösningar kan implementeras i vården till nytta för patienter och medborgare
  • att Västra Götaland stärker sin position som attraktiv region med starka forsknings- och innovationsmiljöer som lockar kompetens och kapital

Insatsområden

Västra Götalandsregionens program för life science 2017-2020 är indelat i tre insatsområden för hur projekt och satsningar sorteras:

  1. Innovation och företagstillväxt
  2. Infrastruktur för FoI inom hälso- och sjukvården
  3. FoU i samverkan
Senast uppdaterad: 2019-11-20 11:39