Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konferens Hållbara platser

Hållbara platser – samverkan stärker platsutveckling, näringsliv och service.

Varför utvecklas vissa platser bättre än andra ? Kan man påverka sin plats utveckling ? Hur gör man ? Och vem är man ...

Anmälan

22 oktober 2019 klockan 09:00-16:00 Scandic Crown, Göteborg

Begränsat antal platser 150 personer.

Om konferensen

Under 2016–2019 har utvecklingsprojektet Hållbara platser – samverkan för regional serviceutveckling drivits i Västra Götaland. Projektet har utgått från erfarenheterna av tidigare platsutvecklingsarbete i Västra Götalandsregionen (BID, Kultursystem, Cultural Planning, IOP och LEA) och utarbetat en modell för hur VGR ska arbeta med platsutveckling. Nio olika platser har drivit ett långsiktigt lokalt utvecklingsarbete inom projektet i samverkan mellan kommun, föreningsliv och näringsliv. Nu vill vi dela med oss av resultatet och erfarenheterna.

Under dagen får du höra mera om varför platsutveckling och tvärsektoriell samverkan är så aktuellt idag, vilka utmaningar och möjligheter små orter har i tider av urbanisering samt utblickar kring hur andra arbetat med platsutveckling. Vi kommer också att presentera arbetet på de platser som ingått och ge praktiska tips för de som vill starta upp egna utvecklingsprocesser. Dagen avslutas med en presentation av hur vi kommer att arbeta vidare med platsutveckling i Västra Götaland.

Vi hoppas att du som är intresserad av platsutvecklings-processer och arbetar inom en offentlig organisation, näringsliv, akademi eller är engagerad inom civilsamhället vill delta i konferensen.

Välkommen!


Senast uppdaterad: 2019-06-25 14:03