Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering

Tillsammans kraftsamlar vi för en ökad digitalisering. Det innebär att alla vi som arbetar för ett hållbart och konkurrenskraftigt Västra Götaland samverkar, driver och agerar för att öka takten i digitaliseringen. Digitalisering innebär både stora möjligheter och utmaningar för privat, offentlig och ideell sektor. I den utvecklingen måste vi tänka om, tänka nytt och vara modiga för att skapa extra kraft för att accelerera utvecklingen.

Många aktörer och intressenter bidrar i kraftsamling digitalisering på olika sätt med samverkan, dialog, expertkunskap, resurser och aktiviteter. Västra Götalandsregionen samordnar och tillsammans kan vi accelerera takten i digitaliseringen.

Vi började kraftsamla med en konferens 2 juni med deltagare från en mängd relevanta aköter. Inledningen av Kristina Jonäng och Anders Carlberg.

Utgångspunkten för arbetet framåt är allt det som redan pågår och nuläget av digitaliseringen i Västra Götaland. Ramen för arbetet med Digitalisering finns i Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030 (s.19).

Vi kraftsamlar kring näringslivets digitala transformation, digital kompetens och lärande, säker och hållbar digital infrastruktur, offentlig sektors digitala transformation och invånarnas digitala delaktighet och tillit.

Kraftsamling digitalisering presentation fri att använda (Ppt)

Läs mer om Västra Götalandsregionens arbete med digitalisering och utbyggnaden av bredband.

Profilbild av Maria Larsson

Maria Larsson

Samordning
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Anders Carlberg

Anders Carlberg

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Tore Johnsson

Tore Johnsson

Samordnare Digital agenda Västra Götaland
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Eric Åkerlund

Eric Åkerlund

Regional bredbands-kooordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Rebecka Lönnroth

Rebecka Lönnroth

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-10-21 08:38