Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VG2020 - strategi för tillväxt och utveckling

VG2020, strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland, är det gemensamma styrdokumentet och vägvisaren för hela Västra Götalands utveckling mellan åren 2014 – 2020. Strategin syftar till att ytterligare stärka Västra Götaland som en attraktiv, ansvarsfull och internationellt konkurrenskraftig kunskapsregion.

Västra Götalandsregionen har som organisation ansvar att ta fram strategin och driva arbetet framåt. Men ett framgångsrikt genomförande kräver att vi är många som medvetet arbetar mot målen och drar åt samma håll. Där har vi alla ett individuellt ansvar som organisationer att stämma av våra egna verksamheter mot VG2020-strategin.

Västra Götaland 2020 - strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland 2014-2020.

VG2020 – genomförande, uppföljning och rekommendationer

Nästa regionala utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030

En ledande kunskapsregion

Invånarnas kompetens är den viktigaste tillgången. Det är där utvecklingskraften finns.

En ledande kunskapsregion

En region för alla

Invånarna i hela Västra Götaland ska ha möjlighet att utvecklas genom utbildning, arbete och kommunikationer.

En region för alla

En region som tar globalt ansvar

Att ta globalt ansvar och öka takten i omställningen till ett hållbart samhälle stärker Västra Götalands konkurrenskraft.

En region som tar globalt ansvar

En region som syns och engagerar

Ett samhälle som präglas av ett rikt kulturliv, möten, evenemang och nyskapande är attraktivt för både medborgare, besökare och investeringar.

En region som syns och engagerar

Framtid Västra Götaland

Konferensen Framtid Västra Götaland är ett initiativ inom ramen för VG2020 - strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland. Syftet är att erbjuda kommunala, regionala och nationella aktörer en arena för ökad kunskap och samsyn kring utmaningar och lösningar för framtida regionala utvecklings- och tillväxtfrågor.

Framtid Västra Götaland

Lisa Lundin

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-02-17 14:12