Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fem frågor om Framtid Västra Götaland

Eva-Lena Ekman

Eva-Lena Ekman är projektledare för Framtid Västra Götaland, för andra året i rad. Vi passar på att ställa några frågor inför konferensen som går av stapeln den 1 december.

Vad är det roligaste med uppdraget?

Det roligaste är att få vara en del i ett team där vi tillsammans jobbar mot ett och samma mål som är att göra Framtid Västra Götaland till en inspirerade och relevant mötesplats för regionala utvecklingsfrågor. Det är också spännande att på plats ta del av vad deltagarna tycker om talarna, seminarierna och allt som händer under själva konferensdagen.

Hur valdes temat Klimatomställning för hållbar konkurrenskraft?

Det var ett självklart val. Det är ett av de prioriterade målen i den regionala utvecklingsstrategin att Västra Götaland ska vara en föregångare som inspirerar och påverkar det nationella klimatarbetet. Det är också en av de viktigaste frågorna som vi har i vår tid just nu, att hitta vägarna till att ställa om tillsammans.

Den här gången är konferensen främst fysisk, hur utnyttjar vi det?

Vi jobbar för att skapa förutsättningar för nya möten och spännande samtal under hela dagen. Alla delseminarier kommer ha inslag av dialog och vi planerar för att pauser och luncher ska inbjuda till idébyten och nätverkande.

Kan du ge oss en teaser till programmet?

Jag är särskilt nyfiken på Maria Wetterstrands tankar på Västra Götalands roll i den europeiska utvecklingen och även på Björn Sandén som kommer att sätta omställningsutmaningen i ett historiskt perspektiv.

Vem bör absolut inte missa den här konferensen?

Om du arbetar med strategisk utveckling eller omställningsfrågor i Västsverige måste du komma! Men det gäller att anmäla sig ganska snart för det är inte så många platser kvar. 

Läs mer om konferensen och anmäl dig här.


Senast uppdaterad: 2022-10-20 20:47