Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Satsning på laddinfrastruktur

Fotograf: Andrew Roberts/Unsplash

För att snabba upp elektrifieringen av transportsystemet i Västra Götaland finns nu finansieringsmedel att söka för både projekt och utbyggnation av publik laddinfrastruktur för både tunga och lätta fordon.

Satsningen ska gynna Västra Götalands invånare, näringsliv och turism för att bidra till en mer hållbar och förbättrad tillgänglighet. Målet är att göra Västra Götaland till en förebild för ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle. Finansieringen från VGR kan komplettera och stärka upp statliga stöd.

Medel för investering i laddinfrastruktur kan sökas av kommuner samt VGR:s egna bolag och förvaltningar. Privata företag och kommunala bolag kan i samverkan med kommunerna söka projektstöd för att testa, demonstrera och hitta nya lösningar samt få medfinansiering av strategiska planer.

Samverkansprojekt

För att testa, demonstrera och hitta nya lösningar inom laddinfrastruktur.

Strategiska planer

För utveckling av strategiska planer för laddinfrastruktur där kommuner är sökanden men fler parter kan ingå.


Senast uppdaterad: 2023-03-15 16:04