Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Strategiska planer

Kommunerna i Västra Götaland erbjuds möjlighet att söka medel för genomförande av en strategisk plan för hur laddinfrastruktur kan utvecklas/byggas i den egna kommunen.

För uppförandet av den strategiska planen kan konsulter anlitas. Det finns även ytterligare möjligheter för teknik- och kompetensstöd att tillgå via Innovatum Science Park – Energikontor Väst samt inom Klimat 2030. Många kommuner har även valt att anta ett klimatlöfte inom samverkan Klimat 2030 och binder sig till att ta fram en plan för laddinfrastruktur under 2022.

När det gäller medfinansiering av strategiska planer så rekommenderas att sökanden tar direkt kontakt med Västra Götalandsregionen för en inledande dialog. En bedömning görs om ansökan ligger i linje med satsningsområdena, relevans, potential och genomförbarhet.

Västra Götalandsregionen medfinansierar ansökningar från enskilda aktörer med högst 50 % eller som högst 150.000 kr. Är det fler aktörer som samordnar arbetet kan en större medfinansiering beslutas.

Använd Förenklad ansökningsblankett på vår hemsida: Blanketter för projektstöd - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)


Senast uppdaterad: 2022-03-30 10:33