Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Save the date Konferens Fullföljda studier 20 september

Save the date fullföljda studier

Hur skapar vi förutsättningar för barn och ungas välmående och ger dem möjlighet att fullfölja sina studier?

Datum: 20 september 2023
Plats: Svenska mässan i Göteborg
Anmälan: öppnar i juni

Den 20 september samlas vi på årets konferens för västsvensk kraftsamling Fullföljda studier. En kunskaps- och nätverksträff för dig som arbetar med barn och unga.

Vi bjuder på ett fullspäckat program med den senaste forskningen kring hjärnans utveckling kopplat till barn och ungas välmående och möjlighet till fullföljda studier. Konferensen erbjuder ett flertal seminarier med forskning inom bland annat psykisk hälsa, sociala medier och fysisk aktivitet. Du får också ta del av erfarenheter från olika organisationers arbete med barn och unga.

Föreläsare är bland annat:

  • Sissela Nutley, disputerad inom kognitiv neurovetenskap på Karolinska Institutet. Hennes forskning handlar främst om hjärnans formbarhet och hur vi kan stärka ungas förutsättningar till ett gott psykiskt välbefinnande. Sissela kombinerar sitt vetenskapliga arbete med kulturprojektet "Det syns inte", inriktat på psykisk hälsa hos barn och unga.
  • Stina Hindström, psykolog med lång erfarenhet av arbete med barn och unga inom BUP och Rädda barnen. Stina svarar på läsarnas frågor om barns utveckling och föräldraskap i Göteborgs-posten samt deltar i Sveriges radios programserie Fatta familjen.

Boka in den 20 september i din kalender redan nu!  Program och anmälan publiceras i mitten av juni på www.vgregion.se/fullfoljdastudier

Målgrupp

Organisationer inom Västra Götaland med ansvar kopplat till barn och ungas hälsa, utbildning och framtid; kommuner, kommunalförbund, myndigheter, det civila samhället, Västra Götalandsregionen, akademi och näringslivet.

För frågor om evenemanget:

Kontakta Maria Jakobsson, samordnare för kraftsamling fullföljda studier, på maria.v.jakobsson@vgregion.se

Konferensen arrangeras tillsammans med kommunalförbundens fyra kunskapsnoder för Fullföljda studier som finns i Göteborgsregionen, Fyrbodal, Skaraborg och Sjuhärad Boråsregionen. 

Bilder från 2022 års konferens 

Fotograf: Henrik Brunnsgård, Joar Lindberg

Maria Jakobsson

Samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-05-17 11:45