Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Social ekonomi

Fattade händer

Den sociala ekonomin består av aktiviteter för allmän- eller medlemsnytta i föreningar, kooperativ, stiftelser och liknande sammanslutningar som är fristående från den offentlig sektorn. Den sociala ekonomin är genom sin demokratiska grund, identitet och sammanhållning viktig för lokal och regional utveckling.

Läs mer om social ekonomi i Västra Götaland (broschyr)

En anpassning till nya arbetssätt och ny hemvist för sociala ekonomins råd pågår under 2023. Under tiden går det att söka projektstöd precis som vanligt, för projekt som bidrar till någon av den regionala utvecklingsstrategins fyra långsiktiga prioriteringar och/eller fyra kraftsamlingar.

Det finns för närvarande ingen öppen utlysning inom samhällsentreprenörskap för mindre projekt. 

Sociala ekonomins råd (SER)

I Sociala ekonomins råd (SER) sitter både politiska representanter från kulturnämnden och representanter från de fyra delregionala nätverken för social ekonomi (Göteborg, Fyrbodal, Skaraborg, Sjuhärad). SER ska bidra till att utveckla och prioritera insatser inom social ekonomi och vara rådgivande för Västra Götalands satsningar inom social ekonomi.

SER ger möjlighet till dialog och samverkan med civila samhället i regionen och träffas cirka fyra gånger per år. 

Kulturnämnden har från årsskiftet 2023 ett nytt breddat uppdrag om dialog och samverkan med civila samhället. 

 

SER - Möten 2023

fredag 16 jun 09.30-12.30, Göteborg

 

Söka stöd

Här hittar du olika former av stöd som går att söka från VGR, vad du kan söka stöd för, hur ansökan går till och vilka krav som finns på rapportering och uppföljning.

Profilbild av Hanna Nyroos

Hanna Nyroos

Regionutvecklare - Regionala serviceprogrammet, social ekonomi, reserverade upphandlingar
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-08-01 08:22