Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarium: Ny regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2030 - samtal om förslaget

Nyckeln till Västra Götalands långsiktiga attraktivitet och konkurrenskraft är vår gemensamma förmåga att vara innovativa och ställa om till ett hållbart samhälle. Den regionala utvecklingsstrategin ska bidra till Västra Götalands utveckling fram till 2030. Den beskriver mål och prioriteringar för områden där takten på omställning behöver öka. För att ställa om till ett hållbart samhälle behöver vi möta ett antal samhällsutmaningar. Ingen kan lösa dessa utmaningar på egen hand, men tillsammans kan vi bidra till ett hållbart samhälle.

Se webbinariet i efterhand här eller på Revästs Youtube-kanal

Om webbinariet

Förslaget på strategi togs fram under 2019, det vill säga innan covid-19 och de allvarliga effekter som det medför. Det som nu sker visar hur viktigt det är att vi i Västra Götaland arbetar tillsammans. Ska vi ta oss ur krisen starkare än tidigare behöver vi göra akuta insatser samtidigt som vi ställer om mot ett hållbart samhälle på sikt: kompetensväxling, innovationer som omsätts i näringsliv och offentlig sektor och inte minst ett samhälle som präglas av tillit och inkludering.

Förslaget på regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2030 är sedan ett par veckor ute på remiss. Västra Götalandsregionen bjöd tillsammans med Reväst in till ett webbinarium 7 maj där deltagarna fick ta del av remissförslaget, höra några organisationer reflektera över förslaget och fick möjlighet att ställa frågor.

Program

Introduktion - Helena Lundberg Nilsson, regionutvecklingsdirektör, Västra Götalandsregionen

Presentation av förslaget - Maria Jakobsson och Hanna Jönsson, processledare för framtagandet av strategin, Västra Götalandsregionen

Panelsamtal med reflektioner på förslaget, deltagare:
Bo Norrman, moderator, innovationsrådgivare Chalmers och medlem i advisory board Reväst
Helena Lundberg Nilsson, regionutvecklingsdirektör Västra Götalandsregionen
Magnus Haggren, förbundsdirektör Boråsregionen
Sofia Ström, affärsutvecklare och hållbarhetsansvarig, GU Ventures
Nicklas Simonsson, arbetsmarknadsstrateg, Göteborgs Stad och medlem i GR kompetensråd

Maria Jakobsson

Processledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-01-05 12:56