Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Så arbetar vi med regional utveckling

Västra Götalandsregionen har uppdraget att utveckla Västra Götaland i samverkan med invånare, företag, organisationer, kommuner, högskolor/universitet och andra myndigheter. Vårt arbete sträcker sig brett över många områden. Här har vi samlat några goda exempel på satsningar där vårt stöd har varit bidragande eller avgörande.

Kent Cerrin, CCI
Betong är ett omdiskuterat material. Efterfrågan är hög, men framställningen kräver stora mängder energi. Tillsammans med Chalmers tekniska högskola och Swerea IVF har Göteborgsföretaget CCI satt sitt nya betongrecept Super Reaction Concrete på prov.
Vad äger du för bil? I framtiden är svaret på frågan förmodligen ingen. Men när bilen blir en tjänst behöver verkstäderna jobba smartare än idag. Västsvenska Wiretronic vill effektivisera reparationerna med hjälp av AI.
Charlotte Stigen, IKPAB
Idag säljer de rengöringskemikalier. I morgon vill de sälja tvättresultat. Genom att tjänstefiera sitt erbjudande vill IKPAB skapa en mer hållbar avfettning för industrin. Här berättar vd:n Charlotte Stigen Låstberg om forskningsprojektet som ska göra det möjligt.
Tack vare forskningsprojekt har Furhoffs Rostfria i Skövde hittat limmer som skulle kunna ersätta svetsning, ett klurigt hantverk som dessutom ger upphov till miljöfarliga gaser.
På Swedish Algae Factory används alger för att utvinna ett nytt material som visat sig vara användbart för solceller. Sofie Allert, vd för Swedish Algae Factory, räknas idag som en av Europas mest lovande innovatörer. Läs mer om Sofie och hennes arbete med alger.
Idag är Safer Society Group världsledande på tekniska lösningar för att identifiera, spåra och rapportera material på nätet som visar sexuella övergrepp på barn. Läs om företaget vars mjukvaror används av över 3 000 polismyndigheter i världen i kampen mot barnpornografi.
Cellinks biobläck gör det möjligt att skriva ut biologisk vävnad i bolagets egenutvecklade 3D-printer. Visionen är att en dag kunna skriva ut hela mänskliga organ. Läs om bio-visionärerna som vill bli världsledande.
Senast uppdaterad: 2019-04-29 16:15