Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Senaste satsningarna inom regional utveckling - fokus på kompetensomställning

Publicerad: Uppdaterad:

Den 4 juni tog regionutvecklingsnämnden (RUN) ett antal beslut om satsningar på kompetens som syftar till att mildra konsekvenserna av covid-19 på näringslivet och bidra till en hållbar omställning efter coronakrisen. Fyra projekt rör kompetensutveckling inom utsatta branscher som fordonsindustri, handel och besöksnäring.

Tack vare långsiktiga satsningar kan regionutvecklingsnämnden inom sitt uppdrag snabbt styra om och tillföra branscher och företag stöd som de behöver genom riktade resurser till exempel inom kompetensutveckling för att möta den nya ekonomiska verkligheten. Nedan ett antal beslut som fattades av RUN den 4 juni.

Kompetensförstärkning inom programmering med särskilt fokus på fordonsindustrin 
Utbildningen var planerad för cirka 30 personer redan innan coronapandemin, men i och med det svåra läget i industrin avsätts istället 2 miljoner kronor till utbildning för cirka 1 000 deltagare (RUN 2020-00248).

Göteborgsregionens kompetensnav
Ytterligare 10 miljoner kronor beviljades till ett projekt som syftar till att skapa en plattform för att samla kompetensutvecklingsinsatser för att stötta anställa i fordonsindustrin för att möta nya förväntningar på arbetsmarknaden (RUN 2020-00251).

Strategisk kompetensförsörjning i Fyrbodal med fokus på Norra Bohuslän 
Coronapandemin har drabbat branscherna handel, besöksnäring samt kultur och kreativa näringar i Skaraborg hårt, varför man fått beviljat förlängd projekttid och utökade medel med 1.4 miljoner kronor till pågående projekt (RUN 2018-00672).

Förstudie – utveckling av samverkansarena mellan Högskolan i Skövde och Skaraborgs kommunalförbund
Projektet beviljas cirka 420 000 kronor till att analysera behov, organisering och förutsättningar för att etablera en arena som matchar behov och möjligheter för kompetensutveckling- och försörjning (RUN 2020-00246).

Regionutvecklingsnämnden

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-06-09 08:45