Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Effekterna av Coronaviruset, Covid-19 i näringslivet

Covid-19 och näringslivet

Västra Götalandsregionen genomför nu flera insatser för att stötta det västsvenska näringslivet, och partner i projekt och verksamheter, bland annat genom kompetensutveckling och olika riktade stöd.

Och vi arbetar tillsammans i Västra Götaland. I en regional samordningsgrupp med västsvenska aktörer som VGR har initierat, lyssnar vi in vilka behoven är, koordinerar insatser och stärker upp där det verkligen behövs.

Flera av de rådgivande organisationer som Västra Götalandsregionen finansierar styr nu sina erbjudanden till mer akut hjälp till företag.

Regionalt stöd till näringslivsutveckling

Västra Götalandsregionen satsar årligen en halv miljard kronor på innovation och näringslivsutveckling. Vi finansierar framför allt ett antal organisationer som i sin tur stöttar företag och näringsliv i Västra Götaland.

Det är tack vare VGR:s långsiktiga satsningar som vi snabbt kan ge företagen stöd som de behöver och vi kan tillföra ännu mer riktade resurser för att möta den nya ekonomiska verkligheten.

VGR har beslutat om en rad specifika åtgärder för att stötta näringslivet, turism och kultur i Västra Götaland. 

Aktuella fakta och VGR:s åtgärder

Helena Starfelt

Avdelningschef näringsliv
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Gustaf Zettergren

Gustaf Zettergren

Avdelningschef – Miljöchef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-08-31 11:03