Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dialog om gemensamma framtidsfrågor och strategisk utveckling lockade många kommunchefer

Johnny Magnusson och Axel Josefsson inför Västra Götalands kommunchefer om regional samverkan

Det handlade om hållbar tillväxt, sysselsättning, infrastruktur och kompetensförsörjning när 49 kommunchefer, kommunalförbundsdirektörer och företrädare från koncernledning regional utveckling i Västra Götalandsregionen möttes på Lindholmen Science park i Göteborg för att påbörja arbetet tillsammans med den regionala utvecklingsstrategin (RUS) 2030.

Den 3 maj var det dialogdag kring strategiska utvecklingsfrågor och samverkan mellan Västra Götalands kommuner, kommunalförbund och Västra Götalandsregionen på Lindholmen Science park. Syftet för träffen var att samla kommunchefer, kommunalförbund och chefer och medarbetare inom regional utveckling för att lyfta gemensamma frågor, ta del av varandras erfarenhet och gemensamt diskutera hur vi tar oss an utmaningar vi står inför. Högst på dagordningen var Västra Götalands kommande regionala utvecklingsstrategi 2030 och hur vi kan möta och driva de förändringar för offentlig sektor som digitaliseringen innebär.

- Samverkan är ett måste när 49 kommuner genom kommunalförbunden och regionen ska nå fram till gemensam syn och lösningar på framtidsutmaningar, inte minst för att kunna påverka med enad röst mot nationell beslutsnivå, sade Johnny Magnusson (M), ordförande i regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen som tillsammans med Axel Josefson (M), ordförande i VästKom inledde dialogdagen.

- Dialog och samverkan är en nyckel och förutsättning för att skapa delaktighet och engagemang, och för att strategin ska vara relevant för alla som lever, bor och arbetar i Västra Götaland, fortsatte Helena L Nilsson, regionutvecklingsdirektör i VGR.

Senast uppdaterad: 2019-07-16 13:41