Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Europakommissionen pekar ut de viktigaste politikerområdena för hållbar utveckling

Publicerad:

Europakommissionen publicerade tidigare i år reflektionspappret ”Ett hållbart EU 2030” där man pekar ut de viktigaste politikerområdena som måste involveras om man i EU ska uppfylla de hållbara utvecklingsmålen. Reflektionspappret innehåller förslag till gemensamma prioriteringar och mål som ligger till grund för Europeiska kommissionens långsiktiga arbete och EU:s budget 2021-2027.

De politikerområden som pekas ut i reflektionspappret är övergången från linjär till cirkulär ekonomi, hållbarhet från jord till bord, framtidssäkra energikällor inkluderat byggnader och transporter samt en socialt rättvis omställning. I processen att ta fram nästa regionala utvecklingsstrategi utgör hållbar utveckling en central del och sätter ramarna för arbetet. Den regionala utvecklingsstrategin ska visa i vilken riktning Västra Götaland ska utvecklas och behöver möta de utmaningar som finns både lokalt, nationellt och internationellt. De politikerområden som pekas ut som viktiga av EU är därför av relevans i framtagandet av nästa regionala utvecklingsstrategin.

- För att Västra Götalands regionala utvecklingsstrategi ska få bästa möjliga utvecklingskraft så arbetar vi för att nå synergier mellan den lokala, regionala, nationella och internationella nivån. Vi tar med oss innehållet från reflektionspappret och de långsiktiga prioriteringarna och målen på EU-nivå i vårt arbete med framtagandet av den kommande strategin, säger Maria Jakobsson, processledare för Västra Götalandsregionens arbete att ta fram nästa regionala utvecklingsstrategi.

Läs mer om reflektionspappret 

Publicerad: