Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Högt i tak när Västra Götalands framtidsfrågor diskuterades

Fördjupningsdag 19 september i Folkets hus, Göteborg. Del i arbetet med nästa regionala utvecklingsstrategi 2021-2030.

Det bjöds på många engagerande tankar, dynamiska samtal och kloka inspel från näringsliv, kommuner,  myndigheter, akademi och det civila samhället när Västra Götalandsregionen bjöd in till en heldag för att tillsammans vända på perspektiven i det gemensamma arbetet med att ta fram nästa regionala utvecklingsstrategi 2021-2030.

Gemensamt arbete för Västra Götalands utveckling fram till 2030

Utbildning och kompetensmatchning för framtidens arbetsmarknad, Näringslivets omställning- och konkurrenskraft på lång sikt, Cirkulär och fossiloberoende ekonomi, Hållbar tillgänglighet, mobilitet och samhällsbyggnad, Barn och ungas förutsättningar och Social hållbarhet och jämlika livsvillkor.

Det är de kärnområden som hittills lyfts fram som särskilt viktigt att gemensamt kraftsamla kring under vårens samtal i nästa regionala utvecklingsstrategi 2021-2030.

Dessa områden var också utgångspunkten för torsdagens intensiva work shop på Folkets Hus i Göteborg då drygt 100 personer från region, kommun, myndigheter, näringsliv, akademi och det civila samhället träffades för att vända på perspektiven och borra djupare i vad strategin ska fokusera på framöver.

Trollhättan blir nästa dialogtillfälle

Nästa dialogtillfälle för spännande och livliga samtal blir redan nu på måndag 23 september i Trollhättan, då ett hundratal nya deltagare ska fördjupa diskussionen, vrida på perspektiven och förhoppningsvis tillföra nya synpunkter samt ge sina reflektioner på viktiga framtidsfrågor och prioriteringar för Västra Götaland 2030.

Senast uppdaterad: 2019-09-24 12:56