Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vårt regionala utvecklingsuppdrag

Västra Götalandsregionens ansvar för den regionala utvecklingen i Västra Götaland är ett statligt uppdrag beslutat av riksdagen.

I praktiken innebär uppdraget att vi skapar goda förutsättningar för näringsliv och jobb genom satsningar på entreprenörskap, innovation och kompetensförsörjning. Vi höjer Västra Götalands attraktivitet och tillgänglighet genom att utveckla kollektivtrafiken och infrastrukturen. Genom Sveriges största regionala kulturbudget gör vi det möjligt för fler ta del av och att utöva kultur.

Vi är föregångare och använder vår verksamhet för att driva på klimatomställning, innovation och social hållbarhet. Vi verkar för bättre folkhälsa och att alla får sina mänskliga rättigheter tillgodosedda på jämlika villkor, utan att diskrimineras. Vi är en möjliggörare och en aktiv partner.

Vårt arbete sker i nära samarbete med akademi, näringsliv, offentliga aktörer och civilsamhälle. Lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Västra Götalandsregionen bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle där hänsyn tas till ekonomi, miljö och social utveckling.

Vi bidrar kort och gott till att göra det goda livet tillgängligt för fler.


Senast uppdaterad: 2020-04-02 14:33