Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering och bredband

Invånare, näringsliv och offentlig verksamhet ställer krav på bredbandsutbyggnad. Ny digital teknik leder till spännande innovationer, kreativitet och effektivisering. Genom att främja utbyggnad av bredband och ge förutsättningar för en ökad digitalisering och genom att göra öppna data tillgängliga, skapar vi nytta för invånare och företag i Västra Götaland.

Den digitala agendan "Smart region Västra Götaland" ska samordna de åtgärder som behövs inom digitalisering.
Västra Götalandsregionen arbetar för att det ska finnas bredband i hela länet.
Samverkan kring Informationssäkerhetsprogram 2020 i Västra Götaland är en av kraftsamlingarna i den regionala digitala agendan
Collage med foton från områden där man har nytta av öppna data
Samverkan kring öppna data i Västra Götaland är en av kraftsamlingarna i den regionala digitala agendan.
Tecknade figuren Tim gungar i ett digitalt landskap.
Filmen "Historien om Tim" visar vår vision om hur vardagen kan se ut i ett mer digitaliserat samhälle.

Aktuellt digitalisering i Västra Götaland

 • De regionala bredbandskoordinatorerna får förlängt av regeringen
  Regeringens beslut om att främja utbyggnaden av bredband är goda nyheter för Västra Götalandsregionens regionala bredbandskoordinator och det fortsatta arbetet med att främja tillgången till bredband i hela Västra Götaland.
 • Så kan öppna data förenkla din vardag
  En plattform som hjälper demenssjuka att minnas, en app som visar veckans skolmatsedel och en portal som ger möjlighet att skapa smidiga trafiktjänster. Öppna data är nyckeln till massor av smarta tjänster och information. Det skriver VGRfokus i en artikel om fördelarna med öppna data och VGR:s samverkansprojekt med kommunerna.
 • Så ställer man krav på inbyggd öppenhet vid upphandling av IT
  Nu har vi skapat en sida där vi sammanställt krav på så kallad inbyggd öppenhet, vid upphandling av nya it-system och digitala tjänster.
 • Inbjudan till utbildning inom Öppna Data
  Digitaliseringsrådet i Västra Götaland bjuder in till utbildningar inom öppna data. Målgruppen för utbildningarna är anställda inom kommunala och regionala verksamheter i Västra Götaland som arbetar med digitalisering, medborgardialog och näringslivsutveckling. Utbildningarna är avgiftsfria.
 • Kommunerna i Skaraborg kraftsamlar inom öppna data
  I Skaraborg har 13 kommuner av 15 meddelat att de kommer att gå med i vår regionala samverkan inom öppna data i Västra Götaland.
Senast uppdaterad: 2020-10-01 09:10