Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering och bredband

alt=¨¨

Invånare, näringsliv och offentlig verksamhet ställer krav på bredbandsutbyggnad. Ny digital teknik leder till spännande innovationer, kreativitet och effektivisering. Genom att främja utbyggnad av bredband och ge förutsättningar för en ökad digitalisering och genom att göra öppna data tillgängliga, skapar vi nytta för invånare och företag i Västra Götaland.

Digitaliseringsrådet Västra Götaland

Kraftsamling digitalisering

Digitalisering är en av fyra tvärsektoriella kraftsamlingar inom regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland, VG2030. Det innebär extra fokus på stärkt samverkan och samordnat utvecklingsarbete inom området digitalisering under fyra år 2021-2024.

Bredband

En robust och välutbyggd IT-infrastruktur är en förutsättning för digitaliseringen och att att det moderna samhället ska fungera. Västra Götalandsregionen arbetar för att det ska finnas bredband i hela länet.

Informationssäkerhet

Samverkan kring Informationssäkerhetsprogram i Västra Götaland är en av satsningarna i den regionala digitala agendan
Collage med foton från områden där man har nytta av öppna data

Öppna data

Samverkan kring öppna data i Västra Götaland är en av kraftsamlingarna i den regionala digitala agendan.
Tecknade figuren Tim gungar i ett digitalt landskap.

Tim visar vår målbild

Filmen "Historien om Tim" visar vår vision om hur vardagen kan se ut i ett mer digitaliserat samhälle.

Aktuellt digitalisering i Västra Götaland

 • Allt fler får tillgång till bredband – men behov kvarstår
  Post- och Telestyrelsen presenterade den 26 mars den senaste mobiltäcknings- och bredbandskartläggningen. Den avser läget i oktober 2020. Västra Götaland ligger fortfarande bra till jämfört med andra län, men utbyggnaden på landsbygden har bromsat in.
 • Information om PTS bredbandsstöd för professionella aktörer
  PTS ska i år fördela 1,6 miljarder kronor i stöd till aktörer som vill bygga bredband på landsbygden. I och med att det är mycket pengar vill UBit-gruppen informera om stödet och uppmuntra alla att passa på och söka så att inga stödmedel går till spillo.
 • Missa inte Greats kommundag den 22 april
  Föreningen Great bjuder in till sin traditionella kommundag den 22 april kl 9 - 11. Aktuell och intressant information utlovas!
 • Slutwebbinarier Infosäk2020
  Inom ramen för vår regionala samverkan inom Informationssäkerhetsprogram 2020 genomfördes en studie kring hur långt vi i Västra Götaland har kommit inom informationssäkerhet. Studien presenteras av utredaren vid webbseminarier vid två tillfällen, 30 april och 18 maj där vi diskuterar hur vi behöver arbeta vidare.

Senast uppdaterad: 2021-09-02 10:35