Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Årets digitaliseringsinitiativ 2022

Tomas Monsén MTG- kommunerna mottar Digitaliseringspriset 2022 från RUN:s ordförande Kristina Jonäng (C) och Tore Johnsson VGR.

Priset för Årets digitaliseringsinitiativ 2022 tilldelades Tomas Monsén MTG-kommunerna, Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommun i samband med konferensen Digitalisering i människans tjänst 7 december.

Tomas Monsén, IT-utvecklare som arbetar för MTG-kommunerna, Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommun har varit pådrivande i samverkan för öppna och delade data i Västra Götaland.

Juryns motivering

"Ett ökat utbud av öppna data kommer att leda till att kommuner, företag och föreningar kan skapa nya och bättre tjänster till våra invånare och vårt näringsliv.

Vinnarens engagemang och driv i arbetet med både det regionala och nationella arbetet med öppna och delade data har varit imponerande. Vinnaren har varit en viktig framgångsfaktor till att samverkan i Västra Götaland snart passerar 30 deltagande kommuner, och tio regioner i den Nationella Dataverkstaden.

Vinnaren har med hjälp av digitaliseringens möjligheter och med nytta i fokus systematiskt arbetat för att öppna upp offentlig data. Kompetens, erfarenhet och omtanke för samverkans betydelse uppvisar nationell toppklass!"

Prisutdelning vid Digitalisering i människans tjänst 

Priset - en vacker glasskål - delades ut av regionutvecklingsnämndens ordförande Kristina Jonäng (C) i samband med den årliga digitaliseringsdagen "Digitalisering i människans tjänst" som hölls 7 december på Lindholmen Conference Centre i Göteborg och lockade närmare 200 deltagare. 

Profilbild av Tore Johnsson

Tore Johnsson

Samordnare Digitaliseringsrådet Västra Götaland
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-12-30 08:50