Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Öppna data kan inspirera till innovationer

Publicerad:
Karin Nilsdotter på Hack for Sweden
Karin Nilsdotter, Spaceport chef och blivande svenska astronaut! Jorden från rymden, då finns inga gränser för möjligheterna.

Öppna data kan skapa nya möjligheter för innovationer. Det visade Västra Götalandsregionen på Hack for Sweden. Där hade man med sig en förstudie om Smart region Västra Götaland, struktur och användning av tillgängliga data.

Hack for Sweden är Sveriges största hackaton och arrangerades av Regeringskansliet, Vinnova, Tillväxtverket, DIGG, Arbetsförmedlingen, Vetenskapsrådet, SMHI och Riksarkivet. Hack for Sweden hölls för tredje gången och samlade 88 samarbetspartners på Stockholmsmässan i början på april.

Smart region Västra Götaland 

- Vi deltog i år som samarbetspartner för första gången med anledning av det regionala digitaliseringsrådets förstudie. Den handlar om möjligheterna med att skapa en gemensam struktur för öppna data för hela västra Götaland, säger digitaliseringskoordinator Tore Johnsson, Västra Götalandsregionen.

Enligt förstudien och länets territoriella digitaliseringsstrategi ska en gemensam utveckling, förvaltning och teknisk struktur skapas för öppna data för länets 49 kommuner och VGR själva.

Öppna data i Västra Götaland

Digital agenda

Profilbild av Tore Johnsson

Tore Johnsson

Samordnare Digitaliseringsrådet Västra Götaland
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: