Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt om bredbandsutveckling i Västra Götaland.

Aktuellt

  • Regeringens bredbandsmål för år 2020 var att 95 procent av hushållen skulle ha tillgång till 100 Mbit/s. I Västra Götaland var 92 procent av hushållen uppkopplade med fysisk tillgång till detta under hösten 2022. Det framgår av Post och Telestyrelsens (PTS) senaste nationella kartläggning.

  • En livesänd konsert på bygdegården eller en bättre webbplats för det lokala fotbollslaget, möjligheterna med det nya digitaliseringsstödet är stora och omfattar allt från fiberanslutning till nya projektorer i samlingslokalen.

  • Bredbandskartläggningen för 2021 visar att utbyggnaden fortsätter. Västra Götaland ligger fortfarande bra till jämfört med andra län, men utbyggnaden på landsbygden har bromsat in.

  • Som vanligt bjuder föreningen Great in till sin årliga kommundag. I år är det den 28 april.

  • Processen med PTS bredbandsstöd för 2022 är full gång

  • Post- och Telestyrelsen presenterade den 26 mars den senaste mobiltäcknings- och bredbandskartläggningen. Den avser läget i oktober 2020. Västra Götaland ligger fortfarande bra till jämfört med andra län, men utbyggnaden på landsbygden har bromsat in.

  • PTS ska i år fördela 1,6 miljarder kronor i stöd till aktörer som vill bygga bredband på landsbygden. I och med att det är mycket pengar vill UBit-gruppen informera om stödet och uppmuntra alla att passa på och söka så att inga stödmedel går till spillo.

  • Föreningen Great bjuder in till sin traditionella kommundag den 22 april kl 9 - 11. Aktuell och intressant information utlovas!

  • I år finns unikt mycket pengar från Post och Telestyrelsen (PTS) att söka för att bygga ut och komplettera fibernäten på landsbygden. Det går att söka för fritidshus och det finns ingen fastställd procentsats för stödet, utan ni kan söka så mycket stöd som ni tycker att ni behöver för utökningar och efteranslutningar. UBit håller därför digitala informationsmöten för de som vill söka medel för bredband i år.

  • Post- och Telestyrelsen (PTS) har gjort en byggnadsförteckning för varje län, där de byggnader som är listade anses berättigade till bredbandsstöd. VGR behöver nu kommunernas hjälp att kvalitetssäkra förteckningen för att marknadens aktörer ska kunna få ett bättre underlag för sitt arbete.


Senast uppdaterad: 2021-12-28 07:19