Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Hur påverkas landsbygden av fiberutbyggnaden

Inte förrän nu, när vi har undersökt de faktiska konsekvenserna hos mer än 100 fiberföreningar på landsbygden kan vi med säkerhet säga hur företagande, studier, konsumtion och kontakter påverkas av en snabb och stabil bredbandsuppkoppling.

Hur påverkas landsbygden av fiberutbyggnad via fiberföreningar? Väldigt lite är undersökt om vad arbetet faktiskt har lett till. Man kan tycka att det är självklart att det är enklare att driva företag på landsbygden, att studera på distans, att konsumera digitalt förmedlad media och att hålla kontakt med släkt och vänner när det finns en snabb och stabil bredbandsuppkoppling hemma och på jobbet, men hur vet vi att det verkligen är sant?

Västra Götalandsregionen har genomfört en enkät- och intervjuundersökning hos de fiberföreningar som verkar i länet. Läs i rapporten om hur bygden har påverkats av den fantastiska insats som har gjorts av hundratals ideellt arbetande entusiaster!

Rapporten Hur påverkas landsbygden av utbyggnaden av fibernät? - en studie av fiberföreningar i Västra Götaland

Senast uppdaterad: 2019-06-25 11:15