Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt digitaliseringsstöd ska stötta föreningslivet och öka tillgången till kultur

Många människor som renoverar gammalt rött hus.
Fotograf: västarvet

En livesänd konsert på bygdegården eller en bättre webbplats för det lokala fotbollslaget, möjligheterna med det nya digitaliseringsstödet är stora och omfattar allt från fiberanslutning till nya projektorer i samlingslokalen.

Västra Götalandsregionen kulturnämnd har nu 4,8 miljoner att fördela på digitalisering av mötes- och samlingslokaler. Där ingår bland annat möjligheten att ansluta sig till fibernät, vilket i stor grad är framdraget, däremot behövs ofta ekonomisk stöttning för själva anslutningen. Den andra delen omfattar övriga digitaliseringsbehov. Stödet är avsett för hela civilsamhället.

- Målet är att främja nya lösningar, arbetssätt och format inom förenings- och kulturlivet. Ett starkt kulturliv och möjligheter till bildning bidrar till att stärka delaktigheten och tilliten i samhället, säger kulturnämndens ordförande Conny Brännberg (KD).

Mer information om ansökan om stöd för digitalisering

Kulturnämndens pressmeddelande 2022-09-20

Västsvensk kraftsamling digitalisering ska bland annat ska öka invånarnas förutsättningar till delaktighet och inflytande över samhällsutvecklingen. 

Terese Anthin

Regionutvecklare – Flernivåsamverkan och kultursamverkansmodellen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jens Lejhall

Regionutvecklare – Folkbildning, idrott, bibliotek och MIK
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-09-20 15:58