Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digital agenda Västra Götaland

Enklare, öppnare, effektivare och hållbart - den digitala agendan, "Smart region Västra Götaland" ska samordna åtgärder som behövs inom digitaliseringsområdet.

Smart region Västra Götaland

Enklare, öppnare, effektivare och hållbart -den digitala agendan, "Smart region Västra Götaland", finns i syfte att samordna åtgärder som behövs inom digitaliseringsområdet. Åtgärderna berör bland annat informationssäkerhet, bredband, kompetensförsörjning, tillit, tillgänglighet, användbarhet, standarder, entreprenörskap och innovationer inom digitalisering.

Digitala agendor finns både på nationell och på europeisk nivå. För Västra Götaland handlar agendan om hur det digitala innehållet kan samordnas på bästa sätt mellan olika aktörer i länet och med en målsättning om digitalisering i människans tjänst.

Aktuellt och nyheter

Digitaliseringsrådets nyhetsbrev för december 2019 är nu utskickat. Du kan också läsa det här.

Västra Götalandsregionen startar projekt om en gemensam struktur för öppna data i Västra Götaland. Projektet handlar om att underlätta för att göra offentliga data mer tillgängliga på ett standardiserat sätt.

En matapp vid patienternas säng kan avlasta sjukhuspersonalen, öka patienternas aptit, minska matsvinnet och ge köket feedback för förbättring. En pilot med MatAppen börjar nu i oktober på Sahlgrenska sjukhuset.

Tore Johnsson

Samordnare för digital agenda i Västra Götaland
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Framtidens digitala samhälle (video)

"Filmen om Tim" visar en vison om hur verkligheten kan se ut i ett mer digitaliserat samhälle.

Skärmdump

Tillsammans arbetar många offentliga aktörer i Västra Götaland för att använda digitaliseringens möjligheter på bästa sätt. Filmen är producerad av Oslo kommun som delar samma vision. Tack till Oslo kommun som låter oss använda filmen.

Senast uppdaterad: 2019-10-10 15:41