Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digital agenda Västra Götaland

Smart region Västra Götaland

Enklare, öppnare, effektivare och hållbart

Samordning av åtgärder för ökad digitalisering i Västra Götaland

Den digitala agendan, "Smart region Västra Götaland", finns i syfte att samordna åtgärder som behövs inom digitaliseringsområdet. Åtgärderna berör bland annat informationssäkerhet, bredband, kompetensförsörjning, tillit, tillgänglighet, användbarhet, standarder, entreprenörskap och innovationer inom digitalisering.

Digitala agendor finns både på nationell och på europeisk nivå. För Västra Götaland handlar agendan om hur det digitala innehållet kan samordnas på bästa sätt mellan olika aktörer i länet och med en målsättning om digitalisering i människans tjänst.

Aktuellt och nyheter

Digitaliseringsrådets nyhetsbrev för juni 2019 är nu utskickat. Du kan också läsa det här.

Öppna data kan skapa nya möjligheter för innovationer. Det visade Västra Götalandsregionen på Hack for Sweden. Där hade man med sig en förstudie om Smart region Västra Götaland, struktur och användning av tillgängliga data.

Under slutet på 2018 gjordes en förstudie om behov, mognad och användning när det gäller öppna data i Västra Götaland. I video-intervjuer kommenterar några av digitaliseringsrådets medlemmar förstudien och dess resultat.

Tore Johnsson

Samordnare för digital agenda i Västra Götaland
Telefonnummer

Framtidens digitala samhälle (video)

"Filmen om Tim" visar en vison om hur verkligheten kan se ut i ett mer digitaliserat samhälle.

Tillsammans arbetar många offentliga aktörer i Västra Götaland för att använda digitaliseringens möjligheter på bästa sätt. Filmen är producerad av Oslo kommun som delar samma vision. Tack till Oslo kommun som låter oss använda filmen.

Senast uppdaterad: 2018-12-11 10:25